Dr. Rákos Márta

Dr. Rákos MártaSzülész – nõgyógyász és klinikai genetikus szakorvos, kórházi fõorvos

1995-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Végzés után a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Szülészeti- Nőgyógyászati Osztályán kezdtem dolgozni, 2000-ben szereztem szakvizsgát szülészet- nőgyógyászatból. Egyetemi tanulmányaim során a szülészet érdekelt leginkább, ezen belül is a genetika, V. évfolyamos hallgatóként genetikai ösztöndíjjal 3 hónapot Hollandiában töltöttem, mindezek után nem meglepő, hogy második szakvizsgámat 2003-ban klinikai genetikából szereztem, mely arra is lehetőséget biztosított, hogy a kórház Genetikai Tanácsadóját vezessem, lehetővé téve a Békés megyében élő páciensek teljes körű genetikai ellátását, családtervezés előtti, várandósság alatti tanácsadását.

A genetikai tanácsadást segítő, ahhoz szorosan kapcsolódó ultrahang és kromoszóma vizsgálatok terén is több évtizedes tapasztalatot szereztem, mely segít abban, hogy a 35-40 év fölötti pácienseim is egészséges gyermeket szülhessenek, nyugodt, kételyek nélküli várandósságot követően.
Munkám során sok hormonális és meddőségi problémával is találkozom, melyek megoldása szakmák közötti együttműködésben, tapasztalt endokrinológus kolléga bevonásával történik.
Pácienseim életkora 2 hónapostól 92 évesig terjed, melyben elsősorban a NŐI nőgyógyásszal kialakítható speciális bizalmi légkörnek van szerepe.

Számos hazai és nemzetközi társaságnak vagyok tagja, hazai és nemzetközi kongresszusokon előadóként szereplője.
Az Európai és a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagjaként akkreditált szakember képzésben veszek részt. Ezen tanulmányaim segítenek a szexuális problémák jobb megértésében, a személyre szabott megoldások megtalálásában.

SZOLGÁLTATÁSOK
Komplex nőgyógyászati vizsgálat
- cytológia ( méhnyakrák szűrés)
- humán papilloma vírus (HPV) szűrés
- hüvelyi/hasi ultrahang vizsgálat
- kolposzkópia
- szexuális úton terjedő betegségek diagnosztikája és kezelése
- örökletes thrombosis hajlam kivizsgálása
Fogamzásgátlási tanácsadás
Várandós gondozás
Hormonzavarok kivizsgálása és kezelése
Meddőségi kivizsgálás
Genetikai tanácsadás
- genetikai ultrahang és NIPT ( magzati kromoszóma vizsgálat anyai vérből)
Inkontinencia tanácsadás, kezelés, segédeszköz kiválasztás

 

Rendelés idő:

szerda :  9:00 - 18:00
péntek: 16:00 - 18:00

Bejelentkezés: +36302457867

2022 • Coronella Patika és Orvosi Centrum